Vi har lavet denne side for at ansøgere og andre kan læse om, hvordan det er at arbejde i restaurant Det Gamle Pakhus.
Generelle krav til ansøgere
Ud over krav om svendebrev, hvis man søger et faglært job, er der kun to fundamentale krav til ansøgere:
- Sprog.
Vi har et krav til alle ansøgere, at man skal tale et forståeligt dansk.
Nogen gange går det stærkt i køkkenet, og når man har travlt og skal give beskeder, er det vigtigt at det ikke opstår fejl. Vi har ansatte, der forstår engelsk meget dårligt. - Egen transport
Hvis man bor længere væk end 15 km. fra Nysted, skal man have egen bil og kørekort, for at blive kvalificeret til et job hos Restaurant Det Gamle Pakhus.
Hvis man bor længere væk end gåafstand fra restauranten, skal man have egen transport (Cykel eller knallert. (En enkelt havde løbehjul))
Det er meget svært med de offentlige transportmidler, der ofte ikke fungerer ordentligt til Nysted, specielt om aftenen. - Vi får mange henvendelser fra ansøgere, der spørger om vi ikke kan stille en campingvogn op til dem, eller som måske kan bo hos et familiemedlem. Vi er mest interesserede i faste ansatte, der har deres eget sted at bo, og som kan være her i en længere periode.
Lønninger
Vi forsøger at holde lønningerne så kollektive som muligt inden for de forskellige faggrupper.
Ungarbejdere (Opvask/Afrydning)
Under 18 år: 110,- kr. i timen
Over 18 år: 162,- kr. i timen
Rengøring:
Over 18 år: 156- kr. i timen
Ufaglært serveringspersonale, køkkenhjælpere mv.
Over 18 år: 168,- kr. – til 209,- kr. i timen
Faglærte medarbejdere
Over 18 år: 185,- kr. til 230,- kr. i timen
(Eller 29.000 kr. til 34.000 kr. pr. måned på fuldtid)
Lønnen er inkl. aften/weekend tillæg, men der kommer feriepenge udover.
Lønnen er en bruttoløn. Hvis fastansatte ønsker fri bil, pension ol., modregnes disse ydelser i bruttolønnen.
Om at bo i nærområdet
Vi ansætter normalt ikke medarbejdere, der ikke har bil, og som bor mere end 15 km. fra Nysted, fordi den offentlige transport simpelthen er for dårlig.
Vi ansætter ligeledes ikke medarbejdere, der har mere end 1 times transporttid, selv om de har egen bil. Det er vores erfaring, at det ikke kommer til at fungere ordentligt, og at medarbejderen ikke bliver længe hos os.
Vagtplaner og tilrettelæggelse af arbejdet
Alle medarbejdere har et login til restaurantens vagtplaner, som vi forsøger at tilrettelægge mindst 3 måneder i forvejen, når det er muligt. Der kommer selvfølgeligt ændringer undervejs, når vi f.eks. har selskaber, sygdom, mv.
Når en medarbejder har sagt ja til en vagt, er medarbejderen forpligtet til at komme. Hvis den enkelte medarbejder har brug for en fridag med kort varsel, er det muligt at spørge en af de andre medarbejdere om at bytte vagt.
Udebliver man fra en vagt uden gyldig grund, får man en advarsel. Hvis det sker oftere, vil det være grund til bortvisning uden opsigelsesvarsel. Sygdom (Og børns sygdom) accepteres selvfølgeligt altid som gyldig grund, såfremt der bliver givet besked i så god tid som muligt.
Restauranten har et system, hvor man tjekker ind og ud. Det er OK at tjekke ind op til 5 minutter før aftalt mødetid.
For fuldtidsansatte er det muligt at arbejde på flextid, så man kan arbejde mere end 7 timer nogle dage og mindre andre dage. Har man som fuldtidsansat arbejdet mindre end 160,33 timer på en måned, og har man ikke oparbejdet timer fra tidligere, udbetales der fra 1. juli 2024 kun løn for den tid, der reelt er arbejdet. Sygdom og helligdage påvirker ikke opgørelsen.
Pauser, rygning mv.
Har man en vagt på mere end 6 timer i træk, har medarbejderen ret til en halv times betalt pause. På første sal findes der hvilerum, kontorer, personalekøkken og toilet/bad.
Fra den 1. juli 2024 er arbejdspladsen røgfri. Det betyder at medarbejderne ikke må ryge i arbejdstiden
Mobiltelefon må kun benyttes til vigtige samtaler i restaurantens åbningstid.
Ferie
Timelønnede medarbejdere tilrettelægger selv deres ønskede ferie, ved ikke at acceptere vagter i den periode, hvor der ønskes at holde ferie. Timelønnede optjener løbende feriegodtgørelse, der indsættes løbende hos feriekonto. De kan ligeledes udbetales fra feriekonto, når man har valgt at gå på ferie.
For fastansatte er der 5 ugers ferie med løn. Det betyder, at man får udbetalt fuld løn, selv om man holder ferie. Herudover modtager man et ferietillæg på 1,5 % af lønnen.
For fastansatte, skal ferien aftales senest 10 uger før første feriedag. Det er meget vigtigt at denne frist overholdes, da restauranten ellers er berettiget til at afslå ferien i den ønskede periode.
Fastansatte bedes så vidt muligt at holde hovedparten af deres ferie fra oktober til april.
Overenskomst
Restauranten har for øjeblikket ingen overenskomst med 3F, men har en fin dialog med fagforeningen, og vi forsøger at lægge os lønmæssigt noget over overenskomsten.
Vi forventer, at når vi har et nogenlunde stabilt personale, og når der fra personalets side kommer et ønske om det, at vi indgår overenskomst med 3F.
Restauranten er ikke medlem af Horesta.
Kærester eller familie
Det har vist sig, at det ikke fungerer hvis medarbejdere har (eller lærer hinanden at kende under ansættelsen) et kæreste- eller familieforhold. Derfor kan vi ikke have begge ansatte i et kæreste- eller familieforhold. Vi prøver at lade de involverede selv afklare situationen, men det er ikke altid nemt.
Beklædning med videre
Restauranten tilbyder forklæder og t-shirts til alle ansatte, der ønsker at benytte det. Der er ikke specifikke krav til medarbejdernes påklædning, bortset fra, at man selvfølgeligt skal være velsoignerede.
Køkkenpersonale anvender kokkejakker og evt.forklæder.
Køkkenpersonale får tilbudt et par sko om året, efter at prøveperioden er overstået.
På grund af medarbejderes parfumeallergi, må der ikke benyttes kraftig duftende parfume i arbejdstiden.
Arbejdsmiljø
Vores medarbejdere taler ordentligt til hinanden. Der bliver aldrig råbt i køkkenet, heller ikke, når der er meget travlt.
Det er fuldstændigt forbudt at mobbe sine kollegaer, og man må heller ikke mobbe cheferne eller lærlingene. Vi vil gerne have en god og hyggelig arbejdsplads, hvor vores medarbejdere er glade for at være.
Hvis der er nogle, der har problemer med andre eller med arbejdspladsen, opfordrer vi til, at man taler om det, og hvis man ikke selv kan finde ud af det, hjælper ledelsen gerne til.
Normalt har vi det alle godt sammen på arbejdspladsen.
Prøveperiode og opsigelse
Alle fuldtidsansatte bliver ansat på prøve i de første 6 måneder. I de første 3 måneder er der gensidigt 14 dages opsigelse, og i de sidste 3 måneder er der gensidigt 1 måneds opsigelse.
Vi har haft nogle få ansatte, som det har været nødvendigt at afskedige. Ganske få har ikke passet ind i jobbet, og ikke fungeret ordentligt. De har som regel heller ikke været glade for at være hos os.
Andre er ikke kommet til planlagte vagter eller har meldt afbud (uden gyldig grund) med meget kort varsel. Det presser de andre medarbejdere meget, hvis de skal arbejde dobbelt så hårdt. Enkelte gange har vi været nødt til at lukke restauranten. Derfor taler vi med den pågældende medarbejder og forklarer dem situationen, og oplyser dem samtidigt, at hvis det sker igen, vil vi ikke kunne bruge dem mere.
Længerevarende sygdom under prøveperioden (Over 14 dage) medfører opsigelse i henhold til det aftalte opsigelsesvarsel. Efter sygeperioden er overstået kan der eventuelt aftales ny ansættelse med ny prøveperiode.
De fleste gange en medarbejder holder op, er det fordi de skal starte på skole, eller flytte så langt væk, at transporten bliver for lang.